Ga naar de inhoud
Nieuws

Wij zijn WEB maakt zich klaar voor de toekomst

9 januari 2024
Wij zijn WEB maakt zich klaar voor de toekomst

Wij zijn WEB staat aan de start van een nieuw avontuur. De Zevenaarse onderneming, die tot mei 2022 bekendstond als Doit Online Media, wil de komende jaren nóg meer focussen op het bieden van een complete online dienstverlening aan klanten in de regio. Nu ligt de focus op contentmarketing, websiteontwikkeling en het efficiënter maken van bedrijfsprocessen met maatwerkapplicaties. Maar als het aan de directeur-eigenaren Jaap Peerenboom en Kevin Verlangen ligt, kunnen klanten straks voor al hun digitale vraagstukken bij Wij zijn WEB terecht. In dit artikel vertellen zij meer over het ontstaan van Wij Zijn WEB én geven zij alvast een kijkje in de toekomst.

Drie labels, één team

Tijdens het 15-jarig jubileum in mei 2022 werd ervoor gekozen om deze drie expertises onder te brengen in zelfstandige labels. Zo ontstonden Warempel (contentmarketing), Exapps (maatwerkapplicaties/apps) en BIG FAT Internet (maatwerk websiteontwikkeling). Tezamen vormen deze drie labels de afkorting WEB, wat meteen de naam van de overkoepelende organisatie Wij zijn WEB verklaart.

“Na het ‘laden’ van de labels Warempel en BIG FAT Internet – de naam Exapps bestond als naam al wat langer – zijn we nu langzaamaan Wij zijn WEB naar buiten aan het brengen”, zo legt Jaap uit. “We willen hierin ook goed benadrukken dat we nu drie zelfstandige labels hebben, maar dat deze nog steeds heel intensief samenwerken.”

Synergie tussen de drie labels

Dat is ook een van de dingen die Kevin nu zo mooi vindt aan de organisatie. “De labels versterken elkaar, om onze klanten optimaal te helpen. Zo verzorgt Warempel bijvoorbeeld de contentmarketing en webteksten voor klanten die via BIG FAT Internet een website hebben laten ontwikkelen. En vraagt een klant van BIG FAT Internet om een nieuwe webshop of een klantportaal, dan pakken we dit samen met Exapps op.”

“In de toekomst willen wij dit nog verder uitbreiden”, vult Jaap aan. “We helpen klanten nu met content, websites en applicaties, maar we willen nóg meer inzetten op een uitgebreid en compleet dienstenaanbod. Zodat wij de klant écht van a tot z kunnen ontzorgen. Dit gaan wij onder andere doen door de samenwerking op te zoeken met strategische partners. Zo is er met Booosters uit Doetinchem al een samenwerking voor online marketing, maar zien we bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor onder andere bedrijfsstrategie, branding, CRM en huisstijlontwerp.”

Kevin: “Onze aandacht ligt nu echt bij het vergroten van de klanttevredenheid én onze eigen medewerkerstevredenheid. We werken proactief samen met klanten vanuit strategie en doelstellingen om samen duurzaam te groeien. Want de jarenlange samenwerking met onze klanten is de basis van ons succes.”

Continuïteit als focuswoord

En een duurzame en jarenlange samenwerking opbouwen, geldt ook zeker voor de medewerkers. “We realiseren ons hartstikke goed dat je als bedrijf alleen kan groeien als je de juiste mensen aan je weet te binden én weet te behouden. Daarom zetten wij vol in op medewerkerstevredenheid. Hoe groter we worden, hoe belangrijker het is om het team bij elkaar te houden.”

Jaap vult aan: “En het is voor klanten natuurlijk ook prettig dat ze een relatie opbouwen met dezelfde medewerker. Dat vinden wij ook waardevol, dus dat is mede waarom wij vol inzetten op medewerkerstevredenheid. Eigenlijk alles wat we doen, doen we voor continuïteit.”

“We gaan niet voor de quick wins”

Kevin vult aan: “We zijn ambitieus, waarbij we focussen op continuïteit. Wij ondernemen voor het grotere plaatje en (willen) investeren voor de lange termijn. We gaan niet voor de quick wins.”

Zoals gezegd wil Wij zijn WEB de komende jaren het dienstenaanbod uitbreiden. Daarbij zal in-house nog steeds de focus blijven op contentmarketing, website-ontwikkeling en maatwerkapplicaties, maar alle relevante diensten daaromheen wil het graag via betrouwbare partners aanbieden aan klanten.

Hét strategische digitale bureau voor de Achterhoek en de Liemers

“Heel simpel: wij willen gewoon de beste oplossing voor onze klanten. We willen hen voor de hele digitale strategie en uitvoering ontzorgen met onze eigen labels en waar nodig aangevuld met strategische partners, met toppers uit de Achterhoek en de Liemers. Het is niet per se onze groeiambitie om Wij zijn WEB heel groot te maken, maar we vinden het wél hartstikke mooi om klanten online en met digitalisering verder te helpen. Door de samenwerking op te zoeken met partners, kunnen wij onze klanten voorzien in dat gedroomde totaalaanbod”, vertelt Jaap.

Kevin vult aan: “We helpen klanten op deze manier bij het totale vraagstuk. Nu is het vaak zo dat zij voor het ontwikkelen van een website, een huisstijlontwerp en voor marketing op zoek moeten naar verschillende partijen. Hoe weet je dan dat je de juiste keuze maakt? En hoe zorg je ervoor dat al deze partijen goed met elkaar schakelen, wat ontzettend belangrijk is bij het behalen van je online doelen? Door deze diensten samen te brengen – en hierin te fungeren als een soort bemiddelaar – brengen wij onze klanten direct met de beste partijen uit de regio in contact. Partijen die óók nog eens naadloos met elkaar samenwerken, zodat de klant het beste resultaat ervaart, afgestemd op hun behoefte.”

Samen vette dingen maken

“En als we puur voor onszelf spreken, dan willen we een vette onderneming neerzetten die fijn samenwerkt met andere ondernemingen. Dat maakt het ondernemen voor ons ook relaxter, we hoeven minder te ‘jagen'”, aldus Jaap. “Dankzij een uitgebreid netwerk van betrouwbare partners kan je samen vette dingen maken met de beste personen. Je kunt nou eenmaal niet zelf overal de beste in zijn, maar je kunt er wél voor zorgen dat je jezelf omringt met de beste mensen en de beste middelen. Zo garanderen wij het beste voor de klant.”

Kevin sluit af: “Samen groeien, samen werken aan mooie (strategische) projecten, dat is waar Wij zijn WEB voor staat en dat is wat we de komende jaren nóg intensiever gaan doen. En dat kunnen we niet alleen of met zijn tweeën. Dit willen en moeten we samendoen, met onze klanten en collega’s!”

Kom je bij ons werken?

Zie je die knappe koppen hierboven? Dat is ons team. Een mooie mix van geniale codekrakers, creatieve geesten, scherpe woordkunstenaars en slimme strategen. (Wees gerust, er werken hier meer vrouwen dan op de foto staan.)

We groeien hard én we zijn ambitieus. Daarom zijn we op zoek naar nóg meer knappe koppen om ons team te versterken. Dus, waar wacht je nog op? Bekijk snel onze openstaande vacatures.