Ga naar de inhoud
Nieuws

Kerstactie Jouwkerstverhaal.nl een groot succes!

16 januari 2024
Kerstactie Jouwkerstverhaal.nl een groot succes!

Waarschijnlijk heb je het voor de kerstdagen wel voorbij zien komen op de socials: de oproep om jouw eigen kerstverhaal te genereren via jouwkerstverhaal.nl. Nou, daar hebben jullie massaal gehoor aan gegeven! Er werden bijna 300 persoonlijke kerstverhalen geschreven. Dit maakte onze jaarlijkse kerstactie een groot succes. En daarvoor willen we jullie hartelijk bedanken!  

Ben je benieuwd naar het verhaal achter jouwkerstverhaal.nl? Lees hier hoe onze kerstactie dit jaar tot stand kwam. 

Bij Wij zijn WEB hebben we niet veel tradities. Maar het organiseren van een kerstactie is er wél een. Elk jaar na de zomer komen we bij elkaar om te brainstormen over een unieke actie, waarmee we laten zien wat voor expertise we in huis hebben. Dit jaar besloten we om een kerstactie op touw te zetten waarbij AI de boventoon voert. Het resultaat? Jouwkerstverhaal.nl.

‘Iets met AI’

Tijdens een van de dagelijkse lunchwandelingen kwamen contentmarketeer Henoch (Warempel) en designer Tom (BIG FAT Internet) op het idee om voor de kerstactie “iets met AI” te doen. Hoe gaaf zou het zijn als klanten met behulp van kunstmatige intelligentie hun eigen kerstverhaal kunnen genereren. Een kerstverhaal waarin zij en een collega de hoofdrol spelen. En alles natuurlijk mooi opgemaakt met afbeeldingen die óók door AI zijn gegenereerd. 

Actieteam vol AI-fanboys

Nadat zij hun idee pitchten bij onze directeuren Jaap en Kevin, die gelijk enthousiast reageerden, werd er een actieteam opgezet. AI-fanboy en frontender Koen van BIG FAT Internet vergezelde Henoch en Tom. Het team werd compleet dankzij de inbreng van Exapps-stagiair Jordie, die in zijn vrije tijd al veel met AI had geëxperimenteerd. 

Prompten, testen, tweaken, experimenteren…

Zo waren al onze labels betrokken bij het actieteam, dat zich ontfermde over de jaarlijkse kerstactie. Ze testten eerst vrijuit met verschillende prompts en tools en toen duidelijk was hoe de ‘user journey’ eruit zou moeten zien, ging Tom aan de slag met een eerste design. Daarna volgde een brainstorm, samen met Jaap en Kevin, en werd langzaamaan duidelijk hoe de website er concreet moest uitzien. 

Henoch ging vervolgens aan de slag met het schrijven en uitvoerig testen van prompts, zodat elke keer een aantrekkelijk en interessant kerstverhaal werd gegenereerd, Tom ging los met het creëren van afbeeldingen via ChatGPT en DALL-E, Koen ontwikkelde de website en Jordie zorgde ervoor dat alles technisch gezien mogelijk was. 

Dit jaar begonnen we redelijk laat met het opzetten van de kerstactie (het eerste officiële overleg vond op 30 oktober plaats), maar dat is ook weer het voordeel van AI: heel veel dingen hoef je niet meer zelf te doen! We konden juist AI inzetten om zo snel en efficiënt iets moois en vets neer te zetten. 

AI hielp ons bij het inzetten van AI

Natuurlijk was onze menselijke, ervaren input nodig voor het schrijven van een prompt die leidde tot een kerstverhaal dat écht uitnodigde om te lezen, maar tegelijkertijd konden we voor het schrijven van die prompt óók weer AI inschakelen. En zo ging dat ook bij het genereren van afbeeldingen. Soms hadden we wel een idee wat we tot leven wilden wekken, maar kregen we dankzij bestaande prompts – of door gewoonweg een prompt aan ChatGPT te vragen – net dat stukje inspiratie wat nog miste. 

Uiteindelijk wisten we in nog geen twee maanden tijd (en het is niet dat we er fulltime voor aan de slag mochten, helaas 😉) een website neer te zetten waar we trots op zijn. Op jouwkerstverhaal.nl genereert de bezoeker – met hulp van AI – een eigen, uniek kerstverhaal. De hoofdpersoon schittert samen met zijn of haar favoriete collega in een spannende thriller of leest een kerstverhaal dat is doordrenkt van fantasy- of horrorelementen. Da’s de magie van AI!  

Een greep uit de reacties

Er werden door jullie samen bijna 300 kerstverhalen gegenereerd. Een greep uit de reacties: 

Erg leuk gedaan, bedankt voor het lachen! Fijne feestdagen en een mooi nieuwjaar gewenst 🙂 

 

Wow, supervet gedaan dit! Chapeau voor de makers!

 

 Leuk gedaan weer! Hele fijne dagen allemaal! 

 

Wat zijn jullie toch heerlie de peerlie creatief. Love it. Fijne kerst 🎄 

 

Leuk gedaan (kerst)mannen (en vrouwen) 🙂 

Ook de magie van AI ontdekken? 

AI heeft het afgelopen jaar een grote opmars gemaakt en is inmiddels niet meer weg te denken. Bij Warempel, BIG FAT Internet en Exapps benutten we deze technologie al in meerdere projecten, en dat kunnen we ook voor jou doen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust eens contact met ons op.

neem contact op

Kom je bij ons werken?

Zie je die knappe koppen hierboven? Dat is ons team. Een mooie mix van geniale codekrakers, creatieve geesten, scherpe woordkunstenaars en slimme strategen. (Wees gerust, er werken hier meer vrouwen dan op de foto staan.)

We groeien hard én we zijn ambitieus. Daarom zijn we op zoek naar nóg meer knappe koppen om ons team te versterken. Dus, waar wacht je nog op? Bekijk snel onze openstaande vacatures.